Monday, April 27, 2009

Selawat Tafrijiyah

اللَّهُمَّ صَلِّى صَلَوتًا كَامِلَة، وسَلِّمْ سَلاًمًا تَامًا عَلَى محمدنِ الَّذِي تَنْحَلُّ بِهِ الْعُقَد، وَتَنْفَرِجُ بِهِ الْقُرَب، وَتُقْضَى بِهِ الحَوَائِج، وَتُنَالُ بهِ الرَّغَائِب، وَحُسْنُ الْخَوَاتِم، وَيُسْتَسْقَى الْغَمَامُ بِوَجْهِهِ الْكَرِيم، وَعَلَى الهِ وصحبهِ فِي كُلِ لَمْحَةٍ وَنَفَسٍ بِعَدَدِ كُلِّ مَعْلُوْمٍ لَك.

''

YA ALLAH! Limpahkanlah rahmat yang sempurna dan berilah kesejahteraaan yang sempurna kepada junjungan kita Nabi Muhammad SAW yang menjadi sebab terlepasnya sesuatu yang masih mengalami jalan buntu dan terbukanya kesempitan serta didatangi semua hajat dan diperoleh semua pemberian dan Husnul Khotimah (sempurna akhir hayatnya) dan turunkan siraman medung hujan lantaran keagungan baginda. (Dan limpahkanlah rahmat dan salam) kepada keluarga baginda dan sahabat di dalam setiap kerlipan mata dan nafas dengan bilangan semua yang diketahui olehMu, wahai Zat yang menguasai seluruh alam..''1. Menurut Imam Ad-Dainuri, barangsiapa membaca selawat ini 11 kali setiap hari setiap lepas sembahyang lima waktu, rezekinya tidak putus-putus dan mendapat kedudukan yang tinggi.

2. Menurut Imam Al-Qurtubi, barangsiapa membaca selawat ini 41kali atau 100 kali, Allah akamenghilangkan segala dukacita dan dimudahkan segala urusan kehidupan.

3. Barangsiapa membaca selawat ini 313 kali setiap hari, nescaya akan terbuka beberapa rahsia ghaib.

4. Barangsiapa membaca selawat ini 4444 kali akan tercapai segala cita-cita dan hajat dunia dan
akhiratNo comments:

Post a Comment